Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

Specialisten

Beleef je toekomstige interieur in volle omvang met de technieken van VR-ander

“Soms kun je met een relatief eenvoudige, maar verrassende ingreep een heel ander beeld creëren. Een bank die een kwartslag gedraaid wordt, kan een woonkamer al drastisch veranderen. En dat kun je perfect laten zien door het in 3D tot in het kleinste detail te visualiseren.”

Dat is volgens Arianne Deelman van VR-ander de essentie van haar werk. Haar bedrijf maakt gebruik van moderne technieken als 3D-vormgeving, 360-gradenfotografie en Virtual Reality. De afkorting van de laatste term vormt de basis van haar bedrijfsnaam, en het is met name in deze techniek dat haar aanpak zich onderscheidt van vele andere interieurontwerpers en -stylisten.

Meeverhuizen

“Mijn specialisatie is verkoopstyling, woningfotografie en 360-gradenfotografie van woningen om deze verkoopklaar en veel beter verkoopbaar te maken”, vertelt ze. “Maar met één of meerdere van deze technieken kan ik ook het interieur van uw nieuwe woning heel goed visualiseren en uitvoeren. Als de klant het wil, kan ik dus letterlijk met hem of haar meeverhuizen.”

Arianne beheerst niet alleen deze vernieuwende technieken tot in haar vingertoppen, ook heeft ze het creatieve inzicht om snel te zien wat een interieur kan opwaarderen. “Dat zat er altijd al in”, zegt ze. “Vanaf een jaar of twaalf, dertien veranderde ik regelmatig mijn kamer, en wel op zo’n manier dat anderen zeiden: dat kán helemaal niet! Dan ging ik met doekjes, latjes en allerhande materialen aan de slag en bleek het wel degelijk te kunnen. Dat is nog steeds een beetje kenmerkend voor mijn werkwijze: Ik daag klanten graag op een positieve manier uit iets nieuws te proberen en niet te gaan voor de veiligste keuze. Een standaard interieur, dat kunnen mijn klanten zelf ook wel verzinnen. Ik wil hun inspireren en samen met hen komen tot een verrassend ontwerp. Een ontwerp waar ze achteraf heel blij mee zijn en waarmee je toch onderscheidend kunt zijn in je eigen buurt, ook al zijn alle huizen daar op dezelfde manier ingedeeld.”

Superblij

De gedetailleerde 3D-visualiatie en de mogelijkheden van 360-gradenfotografie en Virtual Reality accentueren de mogelijkheden nog eens. In de schijnwerkelijkheid betreed je met een VR-bril de nieuw ingerichte ruimte en ervaar je deze in volle omvang om je heen. Arianne: “Het komt regelmatig voor dat mensen wel globale ideeën hebben over wat ze willen, maar het zelf niet in beeld kunnen krijgen. Of als twee partners het met elkaar oneens zijn over wat het beste resultaat geeft. Dan blijkt de 3D-techniek toch vaak het laatste woord te hebben. Als ze het zelf zien en ervaren, geeft dat meestal de doorslag in hun uiteindelijke beslissing. Daarom is dit dan ook heel dankbaar werk. Klanten zijn vaak superblij.”

Juist ook bij starterswoningen van twee tot tweeënhalve ton kan de aanpak van VR-ander leiden tot inspirerende en onderscheidende woonideeën. Hetzelfde geldt voor ver- of aanbouw. “Doorgaans zijn mensen goed voorbereid; iedereen doet ideeën op bij VT-Wonen en op Pinterest. De aanvragen die ik van particulieren krijg, zijn er vaak echt op gericht om een goed beeld te krijgen bij hun en mijn ideeën. Het visualiseren is echt maatwerk. Je komt er achter welke kant mensen op willen door te informeren naar hun leefstijl, woonwensen en smaak. Daar ga ik vervolgens creatief mee aan de slag. En door kleine dingen – bijvoorbeeld een make-up spiegeltje in de keuken voor iemand die zich juist op die plek graag opmaakt – geef ik het ontwerp een persoonlijke ‘touch’ mee.”Arianne volgde de aanvullende opleiding vastgoedstyling van House of Kiki, onder meer bekend van het RTL4-programma ‘Uitstel van Executie’. Daardoor mag VR-ander zich officieel gecertificeerd vastgoedstylist noemen. Ook breidde ze haar dienstenpakket uit met onder meer interieurstyling en woningfotografie. Bijzonder is ook dat zij in 2018 afreisde naar Kaapverdië voor het tv-programma ‘Helemaal het einde’.

VR-ander
Kwartslaan 111
3162 RD Rhoon-Portland
T 06 222 33 521
info@VR-ander.nl
www.VR-ander.nl