Lokaal nieuws dinsdag 12 maart 2019

Hypotheekgesprek waar je maar wil

Reistijd besparen en misschien zelfs je sloffen aanhouden? Dat kan sinds kort, want voor een gesprek met een financieel adviseur van de Rabobank over je hypotheek hoef je de deur niet per se meer uit. Je voert het gesprek via video met je eigen computer of tablet, vanaf elke plek waar je online bent.

Echt een uitkomst

‘Daarmee bieden we klanten weer een extra kanaal om met ons in contact te komen’, zegt Marvin Verweij, Financieel Adviseur bij de Rabobank. ‘Voor sommige mensen is dat echt een uitkomst. Zo hoef je voor een videogesprek geen oppas te regelen of door slecht weer te reizen. En laatst sprak ik met iemand die voor zijn werk in Engeland zat. Een ander mooi voorbeeld was een gesprek met een schipper en zijn vrouw. Zij logde in vanuit huis, hij vanaf het schip en ik vanaf kantoor. Het is ook zeker niet iets alleen voor jongere mensen. Mijn collega had een gesprek met een ouder persoon die nog handiger was in het videochatten dan zij.’

Net iets anders

Natuurlijk voelt zo’n videogesprek anders dan als je elkaar echt ziet. ‘De meeste klanten geven de voorkeur aan een persoonlijk gesprek de videochat is daar dan ook zeker geen vervanger van. Je moet het echt zien als aanvulling. We zijn nog niet zo lang gestart en ik heb nu zo’n tien gesprekken gevoerd. Ik log een kwartier voor de afspraak in, zodat mensen mij direct zien als ze online komen. In het begin is het vaak wat onwennig, maar na een paar minuten is iedereen op zijn gemak. Ik kan mijn computerscherm delen, waardoor ze precies kunnen zien wat ik doe. Doordat je steeds allemaal naar het scherm – en dus naar elkaar-  kijkt, heb je toch het gevoel dat het dichtbij is. Precies zoals wij het graag willen.’

Ook een videogesprek?

Een videogesprek kan bijvoorbeeld gaan over het kopen van een huis, het oversluiten van je hypotheek of het verhogen van je hypotheek. Meer weten of een afspraak maken? Dat kan via www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/afspraak-maken.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Barendrecht.

Aanmelden